woensdag 18 juni 2008

3 kilometer

Iedereen werkt op zijn of haar manier mee aan het orgel. Zo heeft de pastoor zijn garage beschikbaar gesteld als opslagloods voor het pijpwerk. Er wordt vandaag weer het nodige naar het orgelbalkon gebracht. Nog even de juiste roosters er bij zoeken. Inmiddels staat de lade van het hoofdwerk vol.


Op het orgelbalkon is het een drukte van belang. Met man en macht, niemand wordt gespaard, is men bezig om het orgel af te krijgen. Ogenschijnlijk lijkt het al wat maar.... er is nog genoeg te doen. Zo moet er nog een deel pneumatiek leidingen aangebracht worden. Als alles geplaatst is dan zit er ruim 3 kilometer buis in.
Omdat het front verlengt is komt er aan de onderkant een dubbele eiken lijst. De indeling is ook anders dan in de Zwolse situatie. Tegen de kerkmuur liggen de beide zwelkasten daarvoor ligt het hoofdwerk, in Zwolle lag het hoofdwerk tussen het positief en het recit. Dat betekend dat er een nieuwe bediening van de jalouzienen moet komen. Kortom er is nog een hoop te doen.


Beneden in de kerk worden alvast de nieuwe delen van de kas, die met beits op kleur gebracht zijn, in de was gezet. Even doorwerken van 's middags wordt iedereen weer de kerk uitgejaagd door de intoneurs. Dan is de kerk hun domein!

Geen opmerkingen: